Theorieles

Home Banner

Theorieles

Je mag pas op voor je rijexamen als je het auto theorie-examen hebt gehaald. Aanmelden voor je Theorieles kan op www.mijn.cbr.nl. Het theorie examen voor het auto rijbewijs bestaat uit 65 vragen. Hiervan zijn 25 vragen die gaan over gevaarherkenning en 40 vragen die gaan over verkeersregels.

Soorten theorieles

Je kunt je theorie examen op meerdere manieren doen. Een klassikaal examen duurt ongeveer 45 minuten en je kan kiezen tussen een Nederlands- of een Engels examen. Je wordt dan getest op gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht. Ook is er een individueel examen, dit is handig voor mensen met prestatie druk. Ook is het mogelijk om voor een andere taal te kiezen i.p.v. Nederlands of Engels zijn er dus meerdere talen beschikbaar. Je moet dan wel zelf 2 weken van te voren een tolk geregeld hebben. De kosten van een individueel examen zijn hoger dan een klassikaal examen.

Theorie examen

Als je uiteindelijk bent aangemeld voor je theorie examen is het eindelijk tijd om te beginnen! Maar hoe gaat het nou allemaal in zijn werking? Het is belangrijk om een kwartier van te voren aanwezig te zijn bij het examencentrum, vergeet niet om een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer bij de hand te houden. Vervolgens meld je jezelf aan dat je aanwezig bent en je legt je bezittingen in een van de lockers (zoals mobiel, tas, jas etc.). In de wachtruimte word er omgeroepen wanneer je je kunt melden bij de balie ‘Start theorie- examen’. Je identiteitsbewijs word gecontroleerd en er word vertelt aan welke tafel je kan plaatsnemen om je examen te maken.

Handige linkjes om je voor je theorie-examen te oefenen

www.onlinetheorieles.nl
www.theorietoetsen.nl
www.theorie-examens.nl

In samenwerking met